Over Gambia.nl

Bij ons vind u vele soorten reizen naar Gambia.nl welke u eenvoudig met elkaar kunt vergelijken van de diverse aanbieders. Gambia is een prachtig Afrikaans land welke een absolute aanrader is om uw vakantie te vieren en de prijzen zijn heel netjes.

Gambia is een heerlijk land om het hele jaar door uw vakantie te vieren en de bezienswaardigheden Gambia zijn echt aan te raden. Met temperaturen die nauwelijks onder de 25 graden komen overdag, prachtige witte stranden en diverse mooie natuurparken is er tevens veel te zien. Hieronder vind u de meest bijzondere bezienswaardigheden in Gambia terug welke u kunt bezoeken. Het land Gambia is misschien dan geen groot land, er is genoeg te zien, denk hierbij aan de prachtige natuurparken als Bijilo park en Kiang West National Park. De geschiedenis van Gambia gaat voornamelijk over de slavenhandel. Dit komt dan ook veelvuldig terug in verschillende musea of historische bezienswaardigheden. Het is geen verleden waar ze trots op kunnen zijn, maar wel een verleden wat het land getekend heeft. De diverse overheersingen en onderdrukkingen hebben het land Gambia gemaakt tot wat het nu is. Gelukkig een heerlijk land om van te genieten!

Wassu Stone Circles

Het meest bijzondere in Gambia zijn de Wassu Stone circles, hier zijn er meerdere van aanwezig aan de overs van de Gambia rivier. Het zijn cirkels gemaakt van 10 – 20 stenen welke honderden – duizenden jaren geleden neergezet zijn. De geleerden zijn er nog steeds niet over uit wat het nut/oorsprong van deze cirkels zijn, maar bijzonder dat zijn ze. Daarom hebben we deze ook bovenaan gezet aan de lijst van bezienswaardigheden Gambia.

Abuko Nature Park

Gambia kent diverse natuurlijkparken en het Abuko Nature Park is het grootste en naar onze mening ook mooiste natuurreservaat van Gambia. Met een grootte van 105 hectare kunt u in dit park genieten van vele soorten vogels, apen, eekhoorns, stekelvarkens, krokodillen en nog veel meer diersoorten. U kunt hier op eigen gelegenheid een wandeling maken, of gebruik maken van een van de vele excursies die naar het Abuko Nature park te boeken zijn.

James Island

Het slaveneiland van Gambia was James Island. Hier werden namelijk de slaven op de boten geplaatst naar het Europese vaste land en dit was ook de laatste officiƫle plek ter wereld waar de slavenhandel werd afgeschaft. Door de loop der eeuwen zijn er diverse landen aan de macht geweest in Gambia en op James Island en dat zie je hier ook terug. Op fort Gambia zijn nog diverse resten te vinden van de Engelse overheersing en de Portugese overheersing. Bijzonder indrukwekkend om hier een bezoekje aan te brengen, wetende dat dit het punt was waar vele duizenden slaven verscheept werden om ergens ter wereld onderdrukt te worden. Als u naar Gambia op vakantie gaat dan is dit een bezienswaardigheid welke u gezien moet hebben.