Als u op vakantie naar Gambia gaat dan is het wel raadzaam om goed voorbereid die kant op te gaan. Ondanks dat Gambia maar 6 uur vliegen is vanuit Amsterdam zijn er toch een aantal zaken welke u wel mee wilt nemen. Denk hierbij niet alleen aan de standaard zaken als een paspoort en visum, maar ook aan uw verzekering(en), het lokale eten en drinken waar rekening mee te houden in Gambia. Daarom verzamelen we diverse tips en andere praktische informatie over Gambia.

  1. Paspoort & visum – Om het land Gambia binnen te komen is het noodzakelijk om een geldig paspoort mee te nemen welke nog minimaal 6 maanden geldig is en een lege visum pagina in het paspoort heeft. Als u puur voor vakantie naar Gambia gaat heeft u verder geen visum nodig. Pas bij verblijf van 3 maanden of langer is het aan te raden om langs het consulaat van Gambia te gaan voor een eventueel visum.
  2. Valuta -In Gambia moet je betalen met de Dalasi (GMD). Het is aan te raden om vooraf al voldoende contanten te regelen omdat het aantal geldautomaten in Gambia schaars is. Als u geld ter plaatse op wilt kunnen nemen is een creditcard een vereiste. De wisselkoers van de Dalasi is redelijk stabiel, voor 1 euro krijgt u ongeveer 41 Dalasi.
  3. Tijdzone -Er is niet veel tijdverschil met Gambia omdat het land bijna in een lijn ligt met Nederland. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland en in de wintertijd zelfs maar 1 uur tijdverschil. Geen last van een jetlag als u van/naar Gambia gaat.
  4. Taal -Lokaal worden er diverse dialecten gesproken, zeker als u de binnenlanden in gaat. Echter omdat Gambia jarenlang een kolonie van de Engelse was is Engels de voertaal. Ideaal voor u als toerist want met Engels kunt u zich overal verstaanbaar maken.
  5. Vaccinaties – Voor Gambia zijn er zeker diverse vaccinaties verplicht. Denk aan een cholerastempel, eventuele gele koorts vaccinatie en malariapillen. Voor de actuele informatie over een reis naar Gambia en welke vaccinaties verplicht zijn en welke aangeraden worden verwijzen we u door naar de huisarts/GGD.
  6. Medische voorzieningen – Deze lopen vergeleken met een land als Nederland zwaar achter. De medische zorg is zeker niet slecht te noemen, maar buiten de grote steden is het goed zoeken. Via uw hotel/reisleiding kunt u altijd de lokale apotheker benaderen welke u uitstekend verder kunnen helpen. Het is in ieder geval altijd aan te raden om een reisverzekering te nemen welke de medische kosten in het buitenland dekt voor het geval dat. De standaard zorgverzekeringen dekken namelijk een vakantie buiten Europa qua medische kosten niet/niet volledig.
  7. Elektra Gambia – In de toeristische gebieden is elektra standaard goed geregeld. Omdat ze ook in Gambia gebruik maken van de 220-240 volt wisselstroom kunt u uw elektrische apparaten gewoon aansluiten. Het is wel aan te raden om een reisstekker mee te nemen.

We zullen de praktische informatie en tips over Gambia de komende tijd nog verder aanvullen. Mochten er situaties veranderen dan proberen we hier ook actueel op in te springen. U kunt altijd contact met ons opnemen voor verder advies over een vakantie naar Gambia.