Type accommodatie

Onze partners zijn aangesloten bij:

Bakau is een van oorsprong vissersplaats in Gambia waar u nog echt kunt genieten van en Afrikaanse sfeer. In tegenstelling tot de badplaatsen Kololi en Kotu is het in Bakau nog echt genieten van Afrika. Met een prachtig ouderwets vissershaventje kunt u elke dag weer de prauwen binnen zien komen in de haven als de visvangst gedaan is, tevens kunt u op de lokale markt deze vis vers kopen. Het leuke van de lokale volksmarkt is ook dat u hier niet de toeristenmarkt oploopt, maar een echte Afrikaanse markt waar u van alles en nog wat kunt krijgen. Als u in een hotel verblijft dan zult u hier waarschijnlijk geen eten kopen, maar het is toch leuk om hier eens doorheen te lopen.

Tevens kunt u in Bakau diverse bezienswaardigheden van Gambia bezoeken. Denk aan het museum van en over Gambia, waar het rijke verleden van dit dwergstaatje terug te vinden is. Tevens vind u in Bakau het Independence Stadium terug, een groot sport stadion waar o.a. het worstelen en voetballen te zien is. Dit zijn de volkssporten van Gambia en als u geluk heeft kunt u zo’n evenement meemaken. Wie dacht dat voetbal in Nederland groots gevierd word denkt daar heel anders over na het zien van een voetbal wedstrijd in dit Independence stadium.

Strand bij Bakau

Bij Bakau zelf is niet direct een strand te vinden, maar u hoeft niet ver te rijden om bij Cape Point aan te komen. Hier vind u een prachtig uitgestrekt zandstrand welke vele kilometers doorloopt. Tevens vind u hier ook een botanische tuin waar u vrij toegang tot heeft en kunt genieten van de prachtige natuur, vele soorten vogels en het heerlijke weer.

Enig resultaat